Back


Wanneer je interesse in spirituele pijpdromen verliest, zal je verlangen naar een pijnvrij leven afnemen. Dan blijft je aandacht daar waar hij hoort - niet in een of andere fantasievolle, probleemloze toekomst, maar op dit moment, het enige moment dat je ooit hebt, het enige moment waar je mee om moet gaan en het enige moment waar je echt mee om kunt gaan. Dat vereenvoudigt de zaken aanzienlijk, vind ik. De wijzen onder ons genieten en verdragen een volledig menselijke ervaring met een gelijkmoedigheid die ze niet kunnen verklaren, hoewel tallozen het hebben geprobeerd.
-Robert Saltzman

Bij de eerste ontmoeting met het werk van Robert Saltzman, moet ik denken aan dezelfde gevoelens van ontdekking, vreugde en opwinding die ik me herinner van mijn ontmoetingen met Alan Watts' The Wisdom of Insecurity, Krishnamurti's Freedom from the Known en Chögyam Trungpa's Cutting Through Spiritual Materialism. Dit boek springt er voor mij uit als een geheel verfrissende en verlichte uiteenzetting van ontwaakt bewustzijn: een ontwaakt begrip van wat het is om mens te zijn.
-Dr. Robert K. Hall

Als je van recht voor z'n raap houdt, dan is dit het! Je zult hier geen spirituele fopspenen of praatjes over non-dualiteit aantreffen. Net als de dialogen met Boeddha, Krishnamurti, Ramana Maharshi en Alan Watts, onderzoeken de gesprekken in The Ten Thousand Things het spirituele ontwaken met frisheid, openhartigheid en opmerkelijke helderheid. Noch zul je hier gefantaseerde bedenksels vinden. Roberts antwoorden op vragen zijn zo klaar en natuurlijk als een bergbeek.
-John Troy