Over de auteur


Ton Haarmans werd in 1953 in Utrecht geboren en studeerde 5 jaar wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam. Begin jaren tachtig kwam hij in aanraking met volgelingen van de Indiase goeroe Rajneesh (ook ‘Bhagwan’ en later ‘Osho’ genaamd) en nam in 1983 ‘sannyas’. Na de dood van Rajneesh nam hij zijn toevlucht tot enkele Neo-advaita-leraren. Maar al die tijd was er een twijfel op de achtergrond bij het lezen en bijwonen van de woorden van zowel Rajneesh als de leraars in de non-dualiteit-scene. Het plaatje klopte nooit helemáál...

Vele boeken, ‘satsangs’, Facebook postings en video’s later begint er een kanteling te komen na het lezen van de werken van onder andere Joan Tollifson, Shiv Sengupta en vooral Robert Saltzman. Ton zag dat er uiteindelijk geen antwoorden zijn en het streven naar permanente ‘verlichting’ een onmogelijke en kwalijke onderneming is. Het leven hier en nu, op dit moment, is alles wat er is.

Ton geniet van zijn pensioen samen met zijn partner Asti en de honden Luca en Angie in Spanje. Als voormalig webdesigner en lesgever in grafische software heeft Ton al een aantal boeken op zijn naam staan, die evenwel niets met dit onderwerp te maken hebben :-).